Uitbreiden

2023 wordt een spannend jaar. We gaan voor het eerst ons assortiment uitbreiden. En sommige zullen zich meteen afvragen, Waarom!? nou omdat ik vind dat ons assortiment nog niet volledig is. Het is fijn als je al je planten voor de eetbare tuin op één plek kan halen. Dat is het uitgangspunt waar we voor gaan. Dus naast de kruiden zullen we ook klein fruit aan gaan bieden. Klein fruit past natuurlijk fantastisch in de eetbare tuin. Als je je tuin gaat aanplanten, waarom dan niet gelijk planten die ook een functie hebben? Zo heeft klein fruit een dubbele functie, zo hebben de insecten er iets aan als de struik in bloei staat, en ook nog het fruit wat van de struik afvalt wordt vakkundig opgeruimd door insecten. En het fruit uiteraard voor ons. Daarnaast merken we ook dat het "zelf doen" ook hoog bij klanten op het verlanglijstje staat. Daarom gaan we dus ook groente en kruidenzaden verkopen. De eerste vraag die ik gelijk kreeg was: dus jullie gaan ook groenteplantjes verkopen? Maar dat gaan we helaas niet doen omdat dat erg lastig is met verzenden. Zo breken de steeltjes van tomaten of komkommerplanten erg snel en dat heeft als gevolg dat je de planten gelijk weg kunt gooien, en de kruidenplanten dan? Gebeurt dat daar niet mee dan? Ja dit gebeurt uiteraard ook wel (gelukkig sporadisch) alleen het fijne aan kruiden is dat het de meeste kruiden niet zo veel uit maakt als er een takje afbreekt want dan komen er vaak meer voor terug! 

Lees meer »

Basilicum in maart

Vaak krijgen wij van klanten de vraag wanneer de basilicum eindelijk voorradig is. En het antwoord daarop is eigenlijk altijd: vanaf april. De reden waarom het wel in de supermarkt voorradig is en niet bij ons ga ik hier onder uitleggen..

Lees meer »

Ecologisch! niet biologisch

In onze zoektocht naar welke manier van kweken bij ons past hadden wij al heel snel het antwoord gevonden wat bij ons past, namelijk ecologisch kweken. Waarom willen we ecologisch kweken? en niet biologisch? Dat leg ik uit in deze blog. 

Lees meer »